Historia

Användning utav visitkort kan vi hitta så tidigt som på 1500-talet i Kina. Att gå på visit hos någon och att då överlämna ett visitkort var någonting som förekom inom över- och medelklass inom hela den västerländska kultursfären in på 1900-talet och det fanns många regler kring hur detta skulle gå till. Sökte man någon och denne inte var hemma, lämnade man sitt visitkort. Ville man visa att man personligen varit där så gjorde man ett veck i kortets högra hörn. Tanken med vikningen var att besökaren medan den väntat stått och tummat på kortet så att hörnet vikts.

Under 1700-talet kunde visitkort dekoreras med konstnärlig utsmyckning. Under 1800-talet minskades utsmyckningen till att ofta endast omfatta en ram runt kortet. Mer stilrena kort med endast text blev då också vanliga. Texten omfattade endast information om ägarens namn och adress.

Bruket av personliga visitkort så som tidigare är inte lika vanligt idag. Däremot har visitkort för anställda inom företag och organisationer blivit vanliga från 1900-talet och framåt. Dagens visitkort har ofta en snygg design med företagets märke eller logotyp samt ibland även foto på kortets ägare. Vidare anges ägarens namn, titel och funktion inom företaget, samt alla de kontaktuppgifter till personen och till företaget.

I många fall delas visitkorten ut till andra personer som jobbar inom en och samma bransch, men det händer även att man delar ut visitkort till privatpersoner som kan komma att bli framtida kunder. Om du till exempel besöker en bank, en jurist eller kanske en kiropraktor brukar dessa ha visitkort liggandes på sitt skrivbord som du kan få ta del utav. Det är inte heller ovanligt att personerna i fråga har med sig visitkorten när de är iväg på till exempel en mässa eller konferens. Är man egenföretagare så gäller det att marknadsföra sig själv hela tiden och då kan man ha några visitkort liggandes i plånboken för att alltid ha dem nära till hands.